Retusch

Jag började jobba som grafiker 1989. 1990 fick jag lära mig att scanna dior. Detta var långt före digitalkamerans genombrott så det var dåtidens sätt att digitalisera bilder. Jag lärde mig tolka CMYK-värden från scannern utan tillgång till bildskärm; en kunskap som jag fortfarande har stor nytta av. Vid den tiden började jag även jobba i Photoshop som under resten av min karriär varit en trogen vän.

Under min tid på företaget Grafia fick jag jobba med ett stort antal kända bolag, och det handlade om miljöbilder, produkt- och modellbilder. Svåra friläggningar, montage och skapande av ytor, kakel, golv, väggar etc blev min vardag. Vi färgställde bilder mot tygprover i en proffsig miljö med kalibrerad skärm, kalibrerade provtryck och korrekt betraktningsljus.

Idag tar jag mig an allehanda retuschuppdrag som frilansare. Välkommen att testa mig!

Erfarenhet av E-handel

Jag har genom åren gjort bildretuscher för stora klädmärken under min anställning på Grafia. Vi hade kunder som Lindex, MQ, Kapp-Ahl, Ellos, Monki, Abecita, Mountain Horse, Helly Hansen, Berendsen, Sandryds och jag deltog i retuscharbete av produkt- och modellbilder.

Erfarenhet av andra stora bolag

Vi jobbade även med IKEA, ICA, Jula, Volvo, Team Sporta, Intersport, Asko Cylinda samt ett stort antal reklambyråer, mestadels i Göteborg. Då handlade det både om retusch och grafisk produktion för min del. Idag tar jag uppdrag som frilans från bl a High Mind i Göteborg.

Andra områden inom bild

Jag har under min tid på Grafia även jobbat med fotografering, redigering av 360-bilder (Orbitvu), videoredigering och cinemagraphs.

Jag har även stor vana vid bildbanker, arbetsflöden och standardisering.

På grund av rättighetsskäl kan jag inte publicera portfoliobilder från kundjobben ovan men visar gärna vid ett fysiskt möte.

NÅGRA EXEMPEL PÅ VAD JAG KAN GÖRA

Dra i den vita ”delaren” horisontellt så ser du före och efter.

Slide
Original
Original
Omfärgning från svart till vitt
Omfärgning från svart till  vitt
Slide
Original
Original
Borttagning av lyktstolpe
Borttagning av lyktstolpe
Slide
Original
Original
Borttagning av färgstick, brusreducering, hudutjämning
Borttagning av färgstick, brusreducering, hudutjämning

Be om offert för retuschprojekt

support bw