Anders Eriksson, frilansande webbutvecklare och grafiker

Kort om mig

Jag heter Anders och bor strax söder om Göteborg. Jag är frilansande webbutvecklare och webbdesigner och har en lång karriär som grafiker bakom mig. Jag har jobbat i Photoshop och Indesign samt en mängd andra program. Jag har även studerat fotografi och grafisk design.

2017 gjorde jag ett karriärbyte och gick en 2-årig YH-utbildning i webbutveckling, och har jobbat 6 månader med webbutveckling inom Fintech. Jag har byggt diverse webbplatser med WordPress etc sedan 1998 (typ).

Jag vänder mig till i första hand småföretag och medelstora företag i Göteborg med omnejd (Mölndal, Mölnlycke, Kungsbacka, Varberg, Borås) men även hela Sverige såklart.

Mitt uppdrag: Jag skapar hemsidor för företag som hjälper dem öka sin försäljning och vinst. Sajterna är snabba, snygga och funktionella och gillas av både sökmotorer och människor.

Simpliweb – Tech meets creativity!

frilansande webbutvecklare

Från grafiker till frilansande webbutvecklare

Efter nästan 30 år som grafiker påbörjade jag 2017 resan mot ett annat yrke – webbutvecklare. Jag har aldrig tidigare sysslat med programmering så det var en stor utmaning att på lite äldre dar sätta sig på skolbänken och börja koda! Det har varit en krokig väg, men jag har aldrig gett upp utan kämpat vidare framåt på färden.

Slitet har varit mödan värd och idag får jag chansen att jobba med både teknik och kreativitet; vi kan verkligen prata om att använda både höger och vänster hjärnhalva.

När man jobbar med webbdesign har man givetvis nytta av en sådan grafisk bakgrund som jag har. Jag ser detaljer som andra inte ser. Jag reagerar till exempel direkt när färger används som inte matchar, och samma sak gäller dålig läsbarhet av text, för att inte tala om oskarpa logotyper!

Så när jag bygger hemsidor ser jag till att hålla designen enkel och snygg. Hoppas du håller med!

SkolaUtbildning
BatteriGrafisk Design (2019)
IT-högskolanWebbutvecklare – CMS (2017-2019)
Högskolan i JönköpingFotografi – visuell kommunikation (2011-2012)
Forsbergs skolaGrafisk design och bild (1995-1996)
FöretagYrkesroll
Waya Finance & TechnologyWebbutvecklare (2020)
GrafiaGrafiker, bildretuschör (1998-2017)
Varbergs LitoGrafiker, scanneroperatör (1989-1997)
Se min Linkedin-profil för mer info om utbildningar och yrken.

Kolla in mina tidigare projekt!