Sökmotoroptimering

Med hjälp av data som bland annat Google samlat in genom åren, vad gäller internetanvändares sökvanor på nätet, kan man identifiera vilka problem människor söker lösningar på. Eller vilka svar de söker på sina frågor. Eller vilka produkter de är intresserade av att köpa, och så vidare.

Många företag lägger gärna en stor del av sin budget på annonsering (Facebook ads, Google ads etc). Men sökmotoroptimering är ofta en förbisedd strategi för att nå nya kunder. Man missar då en stor möjlighet eftersom fördelen är att du når de kunder som på eget initiativ letar efter dina tjänser och produkter. Att sökmotoroptimera din hemsida kan bli en lönsam investering!

Sökordsanalys

Vilka sökfraser är relevanta för din webbplats och vilka ger ökad trafik? Det handlar även om att hitta sökfraser som har ett ekonomiskt värde och inte har för hög konkurrens.

Organiskt eller annonsering?

Organisk sök är alltså de sökresultat som visas vid en sökning. Man kan även köpa annonser för vissa sökfraser och kombinera dessa två strategier. Jag fokuserar dock på organisk sök.

Onpage SEO

Nyckelfraser placeras ut i koden på olika ställen, t ex i rubriker, titeltaggar, beskrivning, url:er. Och man skriver läsvärda, uttömmande artiklar samt jobbar med internlänkning etc.

LÅT KUNDEN KOMMA TILL Dig MED HJÄLP AV ”ORGANISK SÖK”

Local SEO

Jag vidtar åtgärder som gör att ditt företag lättare hittas på din lokalort. Du kommer att komma högt på Google med din sökfras i kombination med din ort, t ex ”stenläggning i Borås”.

Magnifikt innehåll

Jag beställer uttömmande artiklar från duktiga ”SEO-skribenter” om ditt specialämne. Artiklarna ska ge svar på användarens sökintentioner. Kompletteras med bra bilder och videor.

Google MyBusiness

Google MyBusiness har stor påverkan framför allt för Local SEO och särskilt om du har butik eller kontor där du tar emot kunder. Jag fixar din Google MyBusiness-profil på det mest optimala sättet.

DIN HEMSIDA SKA SIGNALERA EXPERTIS, AUKTORITET OCH FÖRTROENDE

Beställ någon av mina webbtjänster