Webbdesign och webbutveckling

Jag vill ha en enkel process för att skapa hemsidor. Mitt arbetsflöde är minimerat för att hålla ner kostnaderna för dig, utan att tumma på kvaliteten. Jag jobbar helst i Wordpress.

Wordpress-utvecklare har olika tillvägagångssätt vilka har olika för- och nackdelar. Själv använder jag ett tema som laddar mycket snabbt. Mitt sätt att jobba skapar ingen överflödig kod som så kallade "page builders" har en tendens att göra. Jag använder Wordpress och temats "blockbuilder" samt kodar vid behov. Temat är anpassningsbart i det oändliga och älskas av utvecklare.

Omsorgsfull design

Med min långa erfarenhet som grafiker har jag en stor kunskap som jag drar nytta av i mitt webbdesign-arbete. Jag vet hur man optimerar bilder, jag ser om loggor är oskarpa (tro mig det är inte alla som gör det), jag har koll på läsbarhet, färger och en mängd andra detaljer. Det sitter i ryggmärgen på mig efter cirka 30 år som grafiker.

Snabbhet och optimering

Temat jag använder laddar mycket snabbt! Tecknar du dessutom webbhotell hos mig och väljer ”Guld”-paketet kommer din sajt ge en fantastsk användarupplevelse. Väljer du ”Brons” eller ”Silver” kan jag ändå optimera din sajt så att den laddar snabbt. Snabbhet är en av de viktigaste aspekterna i användarvänlighet och detta belönas av Google.

Användarupplevelse

Användarupplevelse eller ”User Experience”, innefattar förutom säkerhet och snabbhet, en logisk struktur av ditt innehåll, vettig och lättförståelig navigering, en mobilanpassad sajt och modern design. Jag varierar gärna med text, bild, video. Relevant innehåll, snygg typografi och god läsbarhet är andra viktiga faktorer samt ”tillgänglighet” för personer med nedsatt syn.

MODERN WEBBDESIGN • SENASTE TEKNIKEN • FOKUS PÅ ANVÄNDARUPPLEVELSEN

Anpassningar

Det faktum att jag använder ett tema innebär inte att alla hemsidor jag gör ser likadana ut. Temat ger mig en grundstomme som spar utvecklingstid, men… vi anpassar typsnitt och färger enligt dina önskemål och med dina bilder och texter får du en unik sajt. Jag kan även gå in i koden och skapa till exempel animeringar eller anpassad design.

WordPress fördelar

WordPress är det i särklass mest populära CMS:et (”Content Managment System”) och det innebär att många utvecklare skapar funktionalitet som kan läggas till via så kallade plugins. Det handlar om e-handel, flera språk, nyhetsbrevstjänst, bildgalleri, utbildningssystem och så vidare. Och med det enkla användargränssnittet kan du själv lägga till eller ändra innehåll.

Säkerhet

WordPress popularitet innebär att hackare lockas till WordPress-sajter, på samma sätt som att virustillverkare lockas till Windows-datorer. Det finns dock ett flertal åtgärder man kan göra för att få din sajt så säker som möjligt. Andra aspekter är att se till att plugins, teman, wordpress och php, är uppdaterade och lirar ihop. Teckna Säkerhet & drift-avtal med mig!

E-HANDEL • FLERA SPRÅK • NYHETSBREV • ANIMERINGAR ETC, ETC

Begär offert webbdesign & webbutveckling

utvecklare